Hoe het werkt

Het huren van de telescoop is simpel.  Met onderstaand reserveringsformulier geef je aan gedurende welke kijker (set) je gedurende welke periode wilt huren.

Wij zullen dan contact met je opnemen om je te informeren of de telescoop nog beschikbaar is op deze datum. Eventueel kunnen we een alternatief afspreken.

Bij het aangaan van de daadwerkelijke huurovereenkomst, zullen we je vragen om wat gegevens. Je bepaalt vervolgens of je de telescoop zelf af komt halen, dit is kosteloos. Bij elke telescoop staat vermeld waar deze afgehaald en retour gebracht dient te worden. Indien gewenst kunnen we de kijker ook bij je thuis bezorgen en aan het eind van de huurperiode weer ophalen, hier zijn wel kosten aan verbonden, deze kosten vindt je terug onder het kopje tarieven. Let op, de kijker op locatie Leusden kan enkel opgehaald worden, hier is geen bezorging mogelijk!

Wij zullen aan het begin van de huurperiode samen met je de gehuurde items  controleren op gebreken. Dit doen we aan de hand van een checklist. Hetzelfde doen we aan het eind van de huurperiode. We gaan ervan uit dat er zorgvuldig met onze materialen omgesprongen wordt, desondanks vragen wij voor elk van onze telescopen om een borgstelling, de hoogte hiervan staat eveneens onder het kopje tarieven.

Indien de telescoop aan het eind van de huurperiode weer in dezelfde staat wordt ingeleverd, krijg je dit bedrag vanzelfsprekend terug. Mocht er onverhoopt toch schade of verlies ontstaan zijn, dan kan het mogelijk zijn de borg,  of een deel hiervan in te houden ter compensatie van de schade.  Als de schade of verlies hoger is dan de borgsom, vergoedt de huurder het meerdere. Door samen de checklist  aan het begin en eind van de huurperiode te ondertekenen, ga je hier mee akkoord.

De betaling van de borg gebeurt aan het begin van de huurperiode, het afrekenen van de huur gebeurt aan het eind van de huurperiode. In beide gevallen dient de betaling gepast en in contanten te gebeuren. Huurtelescoop.nl is een hobby-project. Alle opbrengsten worden volledig ingezet voor de aanschaf en onderhoud van apparatuur en educatieve middelen ten behoeve van Sidewalk Astronomy Montferland

Onze huurvoorwaarden vindt je hier.