Even kort over ons...

Wilt u voordat u uw eigen telescoop koopt, zien wat u kunt verwachten? Is er een bijzonder verschijnsel aan de hemel te zien, maar u heeft (nog) geen telescoop? U wilt graag een sterrenkijkavond met een grote telescoop én persoonlijke begeleiding van een ervaren amateurastronoom? Welkom, u bent hier aan het juiste adres!

Huurtelescoop.nl is een initiatief van Sidewalk Astronomy Montferland, een klein maar enthousiast groepje enthousiaste amateurastronomen en liefhebbers van de (nachtelijke) hemel. 

Zowel huurtelescoop.nl als Sidewalk Astronomy Montferland zijn hobbymatige projecten, wij ontvangen dan ook geen subsidie voor onze activiteiten. Als tegemoetkoming in de kosten voor de aanschaf en onderhoud van apparatuur, zijn wij begonnen met het verhuren van telescopen. Alle inkomsten die uit de verhuur van onze telescopen voortvloeit, wordt voor 100% besteed aan onderhoud en aanschaf van apparatuur en educatieve middelen.

We hebben onze thuisbasis in het Gelderse 's-Heerenberg, een klein stadje aan de Duitse grens. Wanneer u besluit een telescoop bij ons te huren en deze zelf af te halen, dan dient dit in 's-Heerenberg te gebeuren. Dat is helaas niet voor iedereen even handig. Voor zover bekend zijn wij momenteel zijn in Nederland de enige aanbieder van huurtelescopen, echter bij voldoende animo en succes van deze site is het ons streven om in de toekomst, op meerdere plekken in Nederland huurtelescopen beschikbaar te hebben, het zij onder eigen beheer, het zij via partners die zich bij ons initiatief willen aansluiten.