Even kort over ons...

Wilt u voordat u uw eigen telescoop koopt, zien wat u kunt verwachten? Is er een bijzonder verschijnsel aan de hemel te zien, maar u heeft (nog) geen telescoop? U wilt graag een sterrenkijkavond met een grote telescoop én persoonlijke begeleiding van een ervaren amateurastronoom? Welkom, u bent hier aan het juiste adres!

Huurtelescoop.nl is een initiatief van Sidewalk Astronomy Montferland, een klein maar enthousiast groepje enthousiaste amateurastronomen en liefhebbers van de (nachtelijke) hemel. 

 

We hebben onze thuisbasis in het Gelderse 's-Heerenberg, een klein stadje aan de Duitse grens. Wanneer je besluit een telescoop bij ons te huren en deze zelf af te halen, dan dient dit meestal in 's-Heerenberg te gebeuren. Dat is helaas niet voor iedereen even handig. We hebben per direct daarom ook een telescoop beschikbaar in Leusden. Tevens kunnen we je eventueel ook nog doorverwijzen naar andere locaties in het land voor de huur van een kijker (de huurvoorwaarden van deze verhuurders verschillen mogelijk van de onze).

Bij voldoende animo en succes van deze site is het ons streven om in de toekomst, op meerdere plekken in Nederland huurtelescopen beschikbaar te hebben, het zij onder eigen beheer, het zij via partners die zich bij ons initiatief willen aansluiten. Wil je graag meedoen aan het project, neem dan even contact op voor vrijblijvende informatie.

Bron:Google Maps